De krant lezen met de rector – bijna letterlijk

Hoewel je als trainee soms de illusie hebt de hele organisatie te kunnen veranderen, leer je in de praktijk je ambities wat bij te stellen naar de realiteit. Waar ik in januari nog dacht een complex vraagstuk als de interne communicatie even onder handen te kunnen nemen, zie ik dat nu iets genuanceerder. Je bent namelijk nieuw in de organisatie en moet je credits nog verdienen. Dat kost tijd en vraagt om geduld. Dat je niet altijd serieus wordt genomen, wanneer je zo ver out of the box denkt dat je deze niet meer kunt zien, is onderdeel van dit proces.

Echter, waar je enerzijds nog onervaren, naïef en onbekend bent binnen de universiteit, heb je aan de andere kant enorme privileges als trainee. Zo hebben we geluncht met Rector Magnificus én Voorzitter prof. mr. Carel Stolker van de Universiteit Leiden. Ook staat er een ontmoeting met een bestuurslid van de Erasmus Universiteit Rotterdam op het programma. Bij prof. Karel Luyben, de Rector Magnificus van de TU Delft, mochten we zelfs komen dineren.

We werden bij Karel Luyben uitgenodigd voor De Krant: lezen met de rector. Dit initiatief is opgezet om studenten en de rector te laten debatteren over actuele onderwerpen die relevant zijn voor het onderwijs, onderzoek en de toekomst van de TU Delft.[1] Nu was deze eer aan ons.

We werden hartelijk ontvangen en mevrouw Luyben had heerlijk voor ons gekookt. Om een beeld te krijgen bij de enorme gastvrijheid: Ellen kreeg de verantwoordelijkheid voor het dessert en hing meteen al bij de familie Luyben in de koelkast. Tijdens deze avond werden we meegenomen in de visie van de rector op allerlei zaken die de universiteit aangaan: internationale rankings, religie en de wetenschap en het belang van het traineeship. Ontzettend interessant! Helaas hebben we niet alle voorbereide stellingen kunnen behandelen, er moest tenslotte de volgende dag weer gewerkt worden.

Toen ik weg moest om de trein naar huis te halen, zei mevrouw Luyben tegen me dat ik gewoon kon blijven slapen, mocht ik mijn trein missen. Dan had ik de volgende ochtend letterlijk de krant kunnen lezen met niemand minder dan de Rector Magnificus van de TU Delft. Zo zie je maar wat voor een privileges je als trainee eigenlijk hebt, hoe onervaren je dan ook bent.

CIMG1151

 

[1] De Krant: lezen met de rector. Geraadpleegd van http://studenten.tudelft.nl/index.php?id=68542&L=0

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s