We moeten meer bewegen!

IMG_20140108_105356En dan heb ik het nu even niet over feit dat we met z’n allen steeds meer kilo’s aankomen en massaal zouden moeten afvallen. Nee, we moeten meer mobiel zijn op de werkvloer: de organisatie moet in beweging zijn.

Wat is mobiliteit?
Het woord verklapt al veel: mobiliteit heeft te maken met het in beweging komen. Regelmatig op zoek naar een nieuwe uitdaging. De meeste mensen zullen hierbij al snel denken aan externe mobiliteit. Bijvoorbeeld wanneer een werknemer afscheid neemt, al dan niet vrijwillig, van een organisatie en dus een andere uitdaging zoekt. Maar mobiliteit is veel meer dan een positief woord voor een (meestal) negatieve gebeurtenis, zo heb je bijvoorbeeld ook interne mobiliteit.

Interne mobiliteitInterne mobiliteit en Universiteit Leiden
Bevordering van de mogelijkheden voor interne mobiliteit is een van de speerpunten van het HRM-beleid voor de komende jaren. Interne mobiliteit is zowel in het belang van de medewerker als voor de organisatie. Voor de medewerker biedt een nieuwe werkplek vaak nieuwe inspiratie en de mogelijkheid tot groei. De organisatie heeft op haar beurt baat bij gemotiveerde medewerkers die op meerdere plekken inzetbaar zijn, een brede kijk hebben en ervaring op verschillende plekken in de organisatie opdoen. Bovendien draagt mobiliteit bij aan de duurzame inzetbaarheid van een medewerker (hier kom ik in een later artikel uitgebreider op terug).

Interne stages: pilot & evaluatie
Om de interne mobiliteit te bevorderen is vanaf oktober 2012 de mogelijkheid geboden voor niet-wetenschappelijk personeel om voor een korte tijd te detacheren. Inmiddels hebben verschillende medewerkers gebruik gemaakt van deze mogelijkheid, waardoor het moment nu daar is om te evalueren. Ik voer deze evaluatie uit, als project naast mijn hoofdtaak arbeidsmarktcommunicatie. De evaluatie zal resulteren in een aangepast/nieuw beleid dat ik ook ga schrijven. Het is erg leuk om met meerdere onderwerpen binnen een afdeling bezig te zijn. Op deze manier krijg ik een beter beeld van de werkzaamheden op de HRM-afdeling en werk ik aan mijn eigen mobiliteit!

Benieuwd naar de (eerste) resultaten van de evaluatie? Houd dan de blog in de gaten!

Advertisements

2 responses to “We moeten meer bewegen!

  1. Pingback: Keppurzinin | University Trainees. In de wetenschap dat het kan.·

  2. Pingback: Snuffelen, kaders en aanschuifprojecten | University Trainees. In de wetenschap dat het kan.·

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s